Advocaat sluit langer verblijf niet uit: "De KNVB bepaalt"

18 oktober 2017, 08:33   Bijgewerkt: 18 oktober 2017, 09:07

Na het definitief mislopen van een ticket voor het WK 2018 is het de vraag wat er met het bondscoachschap bij het Nederlands elftal zal gebeuren. Dick Advocaat staat nog tot 1 december onder contract en staat bij de komende twee oefeninterlands dus nog aan de leiding bij Oranje. Wat er daarna gebeurt, is volgens de bondscoach louter aan de KNVB. Advocaat sluit ondertussen zelf niet uit dat hij toch nog doorgaat.

In een vraaggesprek met Voetbal International weidt Advocaat uit over de situatie van Oranje. Er werd hem gevraagd wat de KNVB nu, voor de oefeninterlands tegen Schotland en waarschijnlijk Roemenië (beiden ook geen WK-gangers), moet doen. "Orde op zaken stellen en zo snel mogelijk een goede technisch directeur aanstellen die op zijn beurt op zoek zal moeten naar een bondscoach. Zo hoort de volgorde wel te zijn, al vind ik persoonlijk dat je die twee functies los van elkaar moet zien. Tot die tijd blijf ik in charge, dat is contractueel zo bepaald. We gaan nu eerst naar Schotland, prachtige wedstrijd met voor mij een persoonlijk tintje. Maar ik wil een ding duidelijk stellen, de KNVB is nu aan zet en moet bepalen hoe ze de toekomst in willen."

Of Advocaat zich nog een keer wil wagen aan de klus? De bondscoach zegt het in ieder geval niet resoluut 'nee'. "Die vraag is niet aan de orde, mijn contract loopt tot 1 december en daarna bepaalt de KNVB hoe ze verder willen. En met wie", aldus de 70-jarige Hagenaar. "Het is echt aan de KNVB daarover te beslissen. Alles wat ik erover zeg, vertroebelt de discussie of levert een nieuwe op. Dat heeft geen enkele zin. Geef de mensen in Zeist de tijd hun werk goed te doen", stelt Advocaat.

Er wordt her en der geopperd voor een buitenlander voor de groep bij Oranje. "Waarom zou je een buitenlander moeten halen? En wie staat er dan te springen?", vraagt Advocaat zich af. "Geldt ook voor de Nederlandse trainers. De meeste liggen vast, zoals Ronald Koeman en Peter Bosz, of hebben aangegeven niet te willen, zoals Louis van Gaal en Frank de Boer óf zijn pas bezig aan hun eerste club", aldus Advocaat, die met Oranje in de laatste vijf WK-kwalificatieduels vijf punten meer (twaalf versus) pakte dan Danny Blind in de eerste vijf wedstrijden deed.

Advocaat zal op korte termijn met de nieuwe directeur betaald voetbal Eric Gudde om tafel gaan en schuift mogelijk dan zijn assistent Ruud Gullit, waarvan hij eerder al aangaf dat het volgens hem een geschikte bondscoach zou zijn, naar voren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen