Klap voor ADO: Beugelsdijk alsnog vier duels geschorst

18 oktober 2017, 10:00   Bijgewerkt: 18 oktober 2017, 10:10

Opnieuw heeft er een verrassende wending plaatsgevonden in de zaak rond Tom Beugelsdijk. De verdediger van ADO Den Haag is, nadat de tuchtcommissie hem eerder nog vrijsprak na een voorstel van vijf wedstrijden, alsnog voor vier wedstrijden geschorst voor zijn actie tijdens het uitduel met NAC Breda.

Tijdens de uitwedstrijd tegen NAC op 30 september (0-1), waarin Beugelsdijk nota bene matchwinner was namens ADO, leek de verdediger NAC'er Pablo Mari Villar te raken bij een luchtduel. De aanklager betaald voetbal eiste een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing en breidde deze, nadat ADO niet akkoord ging, zelfs uit tot vijf wedstrijden schorsing. De tuchtcommissie verraste echter door de hele sanctie van tafel te vegen, omdat louter de televisiebeelden onvoldoende bewijs waren voor een veroordeling.

De reglementen stellen dat er twee bewijsmiddelen nodig zijn en dat was aanvankelijk niet het geval, omdat de verklaring van Mari niet belastend was. Na de beroepszaak, en een nieuwe verklaring van de NAC-verdediger, is er dus anders geoordeeld. Hoewel ADO stelt dat de verklaring wederom ontlastend was, zag de beroepscommissie dit klaarblijkelijk anders.

Beugelsdijk krijgt een schorsing van drie duels voor de elleboogstoot, maar er komt nog een openstaande voorwaardelijke straf bij. Hij mist door de schorsing de uitwedstrijden tegen VVV-Venlo en PEC Zwolle en de thuisduels met Feyenoord en Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen