Zulte ziet kansen tegen Vitesse: "Een ploeg van ons kaliber"

18 oktober 2017 – Zulte Waregem ziet kansen in de Europa League-ontmoeting met Vitesse. De Belgen zijn net als de Arnhemmers puntloos in de poule met OGC Nice en Lazio. "Nice en Lazio zijn misschien iets te hoog gegrepen, maar Vitesse is meer een ploeg van ons kaliber", aldus trainer Francky Dury.

Zulte ziet kansen tegen Vitesse: "Een ploeg van ons kaliber"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Belgische oefenmeester ziet overeenkomsten tussen zijn ploeg en Vitesse. "Ze gaan altijd uit van hun eigen kwaliteiten en spelen offensief vanuit hun eigen systeem", citeert Het Nieuwsblad Dury op de persconferentie van woensdag. "We hebben na Vitesse nog één thuiswedstrijd, dus het wordt wel interessant. Winnen zou ons in ieder geval een goed gevoel geven. We willen in de eerste plaats een mooie avond beleven, en die winnend afsluiten. Pas dan zullen we nog eens spreken over kwalificatie, maar de Europa League winnen, dat gaan we toch niet doen."

Ook Timothy Derijck schoof aan bij de persconferentie. De verdediger van Essevee kent Vitesse uit zijn periodes bij Feyenoord, PSV en ADO Den Haag. "Het wordt een leuk weerzien, maar we willen toch vooral winnen. We weten waarmee we bezig zijn en het is tijd om nu onze sterke punten te benutten en de zwakke punten weg te werken. Belgische teams spelen compacter en meer afwachtend, Vitesse zorgt altijd voor druk naar voor met snelle spelers, maar dat geeft ons net kansen."

Reacties

UEFA Europa League

gerelateerd