Schuurs stunt met Fortuna Sittard: "Ik ben een kind van de club"

19 oktober 2017, 08:45

Waar bij Ajax vorig seizoen Matthijs de Ligt als een komeet doorbrak, hebben ze bij Fortuna Sittard verdediger Perr Schuurs. Het zeventigjarige talent is momenteel zelfs aanvoerder bij de Limburgers. "Ik geloof soms zelf niet wat ik meemaak", lacht hij.

Een broekie van zeventien jaar en toch aanvoerder. Dan moet je écht wat kunnen. "Waarom de trainer mij aanvoerder maakte? Ik denk vanwege mijn mentaliteit en omdat ik een kind van de club ben", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Na negen wedstrijden staat Fortuna bovendien op de tweede plaats in de Jupiler League, achter Jong Ajax. Kan FSC terug naar oude tijden, toen er nog in De Baandert gespeeld werd? Schuurs hoopt het van harte. "Via filmpjes op Youtube heb ik gezien hoe prachtig De Baandert was. En laatst had ik het er ook over met Mark van Bommel, die ik toevallig tegenkwam. Een grote eer om met hem te mogen praten. Van Bommel is een voorbeeld voor me."

Van Bommel haalde met AC Milan, Bayern München en FC Barcelona de absolute top. Daar droomt de captain van Fortuna ook van. "Natuurlijk wil ik naar de top, Engeland of Duitsland zou geweldig zijn. Maar ik heb geen haast."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen