Opvallend systeem bij Genk: "Ze weten wanneer we seks hebben"

19 oktober 2017, 10:18

Bij RC Genk hanteert men tegenwoordig een merkwaardig systeem op de spelers in de gaten te houden. Elke speler van de eerste selectie draagt een polsbandje, waardoor de mensen op de club alle informatie binnenkrijgen. Dat zorgt voor wisselende geluiden vanuit de spelersgroep van Albert Stuivenberg.

Genk hoopt op die manier de individuele prestaties van de spelers te bevorderen. Het polsbandje houdt onder meer het slaapgedrag in de gaten. "Het stelt mij in staat om sneller te recupereren", reageert een speler tegen Het Nieuwsblad. Er klinken echter ook andere geluiden. Oud-Feyenoord'er Thomas Buffel weigert bijvoorbeeld de tracker te dragen.

Hij is niet de enige speler die niet achter het plan staat. "Criminelen dragen een enkelband, bij Genk is het een polsband. Ik voel me net een gevangene", zegt een speler die anoniem wil blijven. "Op de club weten ze zelfs wanneer we seks hebben."

Physical coach Ruben Peeters van Genk legt uit: "Voor ons is dit een middel om bij te dragen tot het professioneel begeleiden van onze mensen. "Op basis van de data wordt de intensiteit van de training bepaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen