Premier League ziet af van Arsenal - Liverpool op Kerstavond

19 oktober 2017, 17:24

De Premier League ziet af van de plannen om Arsenal - Liverpool te laten spelen op Kerstavond. TV-zender Sky Sports wilde de Engelse topper naar zondag 24 december verschuiven, maar dat leverde veel weerstand op. Het duel is nu een dag vervroegd ten opzichte van het oorspronkelijke schema. Arsenal en Liverpool zullen elkaar treffen op vrijdag 22 december.

Vooral Liverpool ageerde tegen de voornemens om op Kerstavond in actie te komen. Hun fans zouden nauwelijks meer terug kunnen reizen, omdat vanwege Kerst het openbaar vervoer via een aangepast schema rijdt. De laatste trein van Londen naar Liverpool vertrekt aan het begin van de avond al. Arsenal voorspelde problemen met veiligheid, omdat het lastig zou zijn voldoende stewards te strikken.

Deze problemen gaan zich niet voordoen, omdat de Premier League via de officiële kanalen communiceert dat Arsenal en Liverpool op de vrijdag voor Kerstavond tegen elkaar spelen. "Voor het eerst in elf jaar zijn er wedstrijden in het weekend dat de Kerstdagen beginnen. Het proces om wedstrijden te selecteren voor live-uitzendingen is complexer dan gewoonlijk", aldus Premier League-baas Richard Scudamore.

[a,https://www.premierleague.com/news/495108,_blank,

Check hier het vernieuwde december-schema van de Premier League]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen