Groep L: Zenit wint ruim van Rosenborg, Sociedad haalt uit

19 oktober 2017, 21:25

Zenit Sint-Petersburg blijft ook na de derde wedstrijd in groep L nog altijd zonder puntenverlies. De Russen wonnen zeer eenvoudig met 3-1 van Rosenborg BK. Ook nummer twee, Real Sociedad, boekte een simpele overwinning. Vardar Skopje werd met 0-6 aan de kant gezet.

Zenit-Rosenborg 3-1

Zenit schoot in eigen land uit de startblokken tegen Rosenborg. Met minder dan een minuut op de klok maakte Emiliano Ariel Rigoni er 1-0 van. Zenit wist die goede start echter niet door te zetten en bij rust was er nog altijd maar eenmaal gescoord. Pas twintig minuten voor tijd viel de tweede Russische treffer. Opnieuw was het Rigoni die scoorde.

Die tweede treffer van Zenit brak het verzet van Rosenborg. Enkele minuten later kon Rigoni namelijk opnieuw scoren. Daarmee leek de thuisploeg de winst wel binnen te hebben. Twee minuten voor tijd deed Rosenborg nog iets terug via Paal Andre Helland, maar het mocht niet meer baten.

Vardar Skopje-Real Sociedad 0-6

Real Sociedad had op bezoek bij Vardar Skopje geen enkel probleem met de club uit Macedonië. De Spanjaarden wonnen afgetekend met 0-6. Mikel Oyarzabal zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer. Daarna was het woord aan de Braziliaanse aanvaller Willian José. Hij tekende voor maar liefst vier doelpunten. Voor rust scoorde de aanvaller tweemaal waardoor de ruststand 0-3 was.

Ook na rust was José van groot belang voor Real Sociedad. Met 55 minuten op de klok maakte hij zijn hattrick compleet en vier minuten daarna was het weer raak: 0-5. Het slotakkoord was voor Alberto De la Bella, die de zesde Spaanse treffer maakte.

Zenit is met negen punten koploper in groep L, terwijl Sociedad als nummer twee met zes punten volgt. Rosenborg is de nummer drie met evenzoveel punten. Vardar Skopje blijft ook na de derde wedstrijd nog puntloos.