Oranje-vrouwen met goed gevoel naar start WK-kwalificatie

19 oktober 2017, 23:05

De Oranje-vrouwen kunnen met een goed gevoel aan de WK-kwalificatie beginnen. In en tegen Oostenrijk won de regerend Europees kampioen donderdag met 0-2. Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema maakten de doelpunten voor de ploeg van Sarina Wiegman. Voor de Leeuwinnen begint komende dinsdag in Groningen de WK-kwalificatie tegen Noorwegen.

Zonder de geblesseerde Shanice van de Sanden kwamen de Oranje-vrouwen voor rust op voorsprong tegen de halve finalist van het afgelopen EK. Halverwege de eerste helft viel een vrije trap van Sherida Spitse in de kluts voor de voeten van Van der Gragt, die de trekker overhaalde. De beslissing viel een kwartier voor het eindsignaal. Een hoekschop werd binnenschoten door spits Miedema.

De blik van Nederland komt nu op Noorwegen. Het is dinsdag het eerste kwalificatieduel voor het wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk. Oranje is verder ingedeeld bij Ierland, Noord-Ierland en Slowakije. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks. De vier beste nummers twee spelen play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen