Droogte van zeven maanden houdt De Jong minder bezig

23 oktober 2017, 08:06

Hoewel Luuk de Jong zijn basisplaats terug heeft bij PSV, moet de sterke aanvaller nog altijd wachten op zijn eerste doelpunt sinds 11 maart 2017. Ondanks de doelpuntendroogte van ruim zeven maanden maakt hij zich echter geen zorgen.

"De trainer overtuigen dat ik hoor te spelen, dat is het enige wat ik kon doen. Misschien ziet het er nu wat vrijer uit bij mij, dat ik me meer op m'n gemak voel", vertelt hij tegenover De Telegraaf over de moeilijke periode die hij kende. Meerdere grote kansen miste hij, juist in de fase dat PSV minder draaide. Maar dat is inmiddels anders voor de koploper van de Eredivisie, die de laatste weken aan de lopende band scoort. "Dat scheelt ook een hoop."

Juist omdat de Eindhovenaren weer beter presteren, heeft De Jong ook iets meer rust, ondanks dat hij geen goals maakt. "Ik ben er echt wel mee bezig hoor, dat ga ik niet ontkennen. Maar nu ben ik als aanspeelpunt ook belangrijk voor het team. Zo kan ik ook een groot wapen zijn voor dit team. Ik kan de ballen vasthouden en terugleggen op al die lopende mensen om me heen. Ik ben een teamspeler, dat zal altijd zo blijven."

Zijn laatste doelpunt dateert zoals gezegd dus van het Eredivisieduel op 11 maart 2017 tegen Go Ahead Eagles. Komende dinsdag krijgt hij in de KNVB Beker tegen FC Volendam wellicht een nieuwe kans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen