Vitesse-captain Kashia krijgt kritiek na dragen regenboogband

23 oktober 2017, 09:57

De actie van Guram Kashia om met een regenboogband te spelen, is in zijn thuisland Georgië niet bij iedereen goed ontvangen. Een columnist van een nationaal dagblad schreef zelfs dat de Vitessenaar uit het nationale team gezet moest worden vanwege de actie. "Ik steun altijd de vrijheid van de mens en ben tegen geweld", sprak de aanvoerder van de Arnhemmers tegen de NOS.

Nadat hij met de regenboogband speelde tegen Heracles Almelo (1-1) kreeg Kashia kritiek op zijn Facebookpagina en in de Georgische media. "In mijn land accepteren sommige mensen dat niet. Maar mij maakt het niet uit wie of wat je bent of wat je doet me je leven. Als je anderen maar geen kwaad doet, mag je zijn wie je wilt. Zo gaat het ook in Nederland."

In Georgië is dat echter anders en is de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders een stuk minder ver ontwikkeld. Toch kan Kashia zich niet vinden in de kritiek die hij kreeg. "Het was heel dom van de columnist Giorgi Gigauri, want hij heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij kreeg na zijn column nog meer kritiek dan ik."

Hoewel Gigauri schreef dat de verdediger zijn plek in het nationale team van Georgië niet langer verdiende, twijfelt Kashia niet of hij een volgende keer een oproep moet weigeren. "Zelfs al zijn duizend mensen tegen. Als de nationale ploeg belt, ga ik", aldus de 42-voudig international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen