KV Mechelen stuurt hoofdcoach Ferrera de laan uit

23 oktober 2017, 10:28

Yannick Ferrera is ontslagen als hoofdtrainer van KV Mechelen. De oefenmeester wordt vanwege tegenvallende resultaten aan de kant geschoven door de voorlaatst uit de Jupiler Pro League. Voormalig Willem II'er Tom Caluwé, daarvoor in de rol als assistent-trainer, neemt voorlopig de honneurs waar. Het ontslag betekent het tiende (!) exit van een trainer in het Belgisch betaalde voetbal dit seizoen. 

De voormalig coach van Standard Luik werd in september 2016 aangesteld als opvolger van Aleksandar Jankovic, die juist vertrok naar Standard. Met vijf nederlagen, vijf remises en maar één overwinning tot dusver staat Mechelen op de vijftiende plaats in de competitie na elf speelrondes, terwijl de ploeg vorig seizoen nog als zevende eindigde. 

"We hebben vorig seizoen met Ferrera een ongelofelijke strijd geleverd voor Play-off 1, waarvoor we hem ook dankbaar zijn. We betreuren dan ook dat we de samenwerking moeten stopzetten. Zoiets zijn we als club niet gewend te doen. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid. Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten.", laat voorzitter Johan Timmersmans weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen