Martens en Wiegman dromen van FIFA-prijs: "Ongelooflijk"

23 oktober 2017, 17:00

Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman kunnen maandagavond de FIFA-prijzen voor beste voetbalster en beste coach winnen. Martens heeft concurrentie van de Amerikaanse Carli Loyd en de Venezolaanse Deyna Castellanos. Onder de coaches van vrouwenteams zijn de Deense bondscoach Nils Nielsen en Gérard Precheur, die met Olympique Lyon de Champions League won, genomineerd.

Martens maakt een goede kans. Zij won afgelopen het EK met Oranje, waar de aanvalster ook uitgeroepen werd tot speelster van het toernooi. Later volgde de prijs van Europees voetbalster van het jaar. "Ongelooflijk. Het is nu al een jaar om nooit meer te vergeten", zegt Martens tegen de NOS. "Ik heb er hard voor gewerkt, dus dit betekent heel veel. Dit zijn de dingen waar je van droomt. En wie weet worden Sarina Wiegman en ik nu extra beloond."

Daarnaast duimt de Limburgse voor Wiegman. "Zij moet het worden en natuurlijk hoop ik op ons allebei. Dat zou heel mooi zijn voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Sarina is van grote klasse en echt een goede coach." Wiegman vindt de nominatie een 'enorme waardering'. "Voor mij persoonlijk, maar het zegt ook iets over de zomer en hoe wij met z'n allen hebben gewerkt."

De beide Nederlanders ontbreken wel in Londen, omdat zij zich voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen