Martens: "Super, helemaal omdat we beide winnen"

24 oktober 2017, 08:57

Het jaar 2017 kan al niet meer stuk voor Lieke Martens en Sarina Wiegman, maar deze week is het jaar van het Nederlandse duo nog iets mooier geworden. Martens werd namelijk verkozen tot de beste speelster van de wereld, terwijl Wiegman de prijs voor beste vrouwelijke coach heeft gepakt. Het duo is trots.

Omdat de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond in Groningen een EK-kwalificatieduel spelen, kon het duo niet aanwezig zijn bij de uitreiking in Londen. Toch werd er in het spelershotel een klein feestje gevierd. "Dit is ongelofelijk. Dit is zoiets moois, daar werk ik heel hard voor. Het is super, helemaal omdat we allebei hebben gewonnen. Ik ben heel erg blij", was de eerste reactie van Martens bij Ons Oranje. De aanvalster kreeg de prijs uit handen van Marco van Basten. "Hij is een Nederlandse held. Hij heeft mooie woorden over me gesproken en heeft me gefeliciteerd."

Ook Wiegman, die door Martens 'een topcoach' werd genoemd, is verheugd. "Het voelt nog onwerkelijk. Het besef is er nog niet echt", sprak de coach. Wiegman is ook blij voor Martens. "Lieke heeft heel veel talent en wil heel hard werken, elke dag weer. Ze heeft op het moment dat het moest voor eigen publiek, met zoveel druk, zo gepresteerd. Dan verdien je wel die prijs."

 
Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen