Mentor Wamberto ziet Neres groeien: "Een topspeler"

24 oktober 2017, 09:38

Hij had even tijd nodig om te wennen, maar David Neres lijkt zich steeds beter thuis te voelen in het tricot van Ajax. Dat bleek afgelopen weekend wederom, toen de Braziliaan twee asissts leverde in de wedstrijd tegen Feyenoord.

Neres vaart wel bij de steun van Wamberto, met wie hij geregeld gesprekken voert bij Ajax. Wamberto droeg zelf tussen 1998 en 2004 het shirt van de Amsterdammers. "Hij is een andere Neres nu. Hij is meer gemotiveerd", zegt Wamberto tegen de NOS. "Ik heb laatst met hem gesproken en hem verteld: 'Als je wil spelen bij Ajax, moet je heel fanatiek zijn en moet je met je hart spelen.' Ik heb hem gisteren gezien tegen Feyenoord. Hij is een topspeler."

Dat Neres tijd nodig had om zich aan te passen, vindt Wamberto niet vreemd. "Als je begint met het begrijpen van de taal en de cultuur, dan kan een Braziliaan sneller wennen. Dat zie je nu ook met zijn familie hier. De spelers, de trainer en de directie helpen hem ook. Ik denk dat Neres een topspeler in de toekomst wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen