Eriksson: "Crouch in basis tegen Paraguay"

4 juni 2006, 11:48

Peter Crouch heeft bondscoach Sven-Göran Eriksson weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De spits van Liverpool maakt een zeer goede voorbereiding op het WK mee en dat heeft er toe geleid dat hij een plaats in de Engelse basisformatie veroverd heeft. Eriksson gaf na het duel met Jamaica (6-0) toe dat de lange aanvaller tijdens het eerste WK-duel, op 10 juni tegen Paraguay, in de basis zal staan.

Na afloop van het treffen met de Midden-Amerikanen kwam Eriksson woorden tekort om Crouch de hemel in te prijzen. "Hij heeft geweldig gespeeld", begon de Zweed. "Hij won vrijwel ieder luchtduel en bovendien maakte hij doelpunten. Hij zal komende zaterdag ook in de basis staan, denk ik. Dat heeft hij inmiddels wel verdiend."

Toch was er ook een punt van kritiek. In de tweede helft kreeg Engeland een penalty en Crouch meldde zich achter de bal. Dat had hij beter niet kunnen doen. Hij wilde met een subtiel lobje scoren, maar miste. "Dat was een gouden mogelijkheid, maar hij maakte er een soort geintje van. Dat had hij niet moeten doen, je moet strafschoppen altijd serieus nemen. Natuurlijk kan je wel eens een penalty missen, maar niet op zo'n manier", aldus Eriksson.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen