Internazionale vloert Sampdoria en legt druk bij Napoli

24 oktober 2017, 23:15

Internazionale zag Sampdoria van een 3-0 achterstand terugkomen tot 3-2, toch heeft de Milanese club drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen de equipe uit Genua. Daardoor heeft het de koppositie, in elk geval voor één dag, overgenomen van Napoli.

Milan Skriniar, afgelopen zomer door Inter voor ruim 20 miljoen euro weggehaald bij Sampdoria, zorgde in de achttiende minuut uit een corner van dicht bij het doel voor de openingstreffer. Mauro Icardi voerde daarna met twee doelpunten de score op tot 3-0 en zijn seizoenstotaal tot elf goals. In de 32ste minuut scoorde Icardi met een fraaie volley de 2-0, de Argentijn was negen minuten na rust trefzeker op aangeven van Ivan Perisic.

Dawid Kownacki verkleinde de marge van Inter tien minuten later weer tot twee doelpunten, door er 3-1 van te maken namens Sampdoria. Fabio Quagliarella scoorde vijf minuten later de aansluitingstreffer, waardoor het in de slotfase nog spannend werd. Verder liet Inter de bezoekers echter niet komen.

Inter heeft nu 26 punten uit tien wedstrijden. Napoli heeft 25 punten, maar bezoekt woensdag Genoa nog.