Kuiper toegejuicht door Twente-publiek: "Echt heel mooi"

25 oktober 2017 – Ondanks dat FC Eindhoven in de KNVB Beker met 3-0 verloor bij FC Twente, beleefde Nicky Kuiper toch een avond om niet te vergeten. De verdediger van Eindhoven werd door de fans van zijn oude club in het zonnetje gezet en dat emotioneerde de invaller.

Kuiper toegejuicht door Twente-publiek: "Echt heel mooi"

Kuiper speelde tussen 2009 en 2014 voor Twente, maar kampte in die periode voornamelijk met blessureleed. Dinsdag mocht de verdediger invallen in De Grolsch Veste en de fans van Twente waren hem niet vergeten. Kuiper werd luidkeels toegezongen door de fans. "Hoe dat gaat op het eind: mooi om mee te maken. Dat is het Twente-publiek. Echt heel mooi. Bij het warmlopen en de invalbeurt scandeerden ze al m'n naam. En na die tijd ook nog", reageert Kuiper bij het Eindhovens Dagblad.

Toen Eindhoven al met 3-0 achter stond, kwam Kuiper binnen de lijnen. "Nee, de invalbeurt was niet afgesproken, maar ik had er stiekem wel op gehoopt. Tien minuten voor tijd kwam de trainer naar me toe: ik gun je nog even het moment", aldus Kuiper, die met gemengde gevoelens terugkijkt op zijn periode in Enschede. "Vooral op de mooie tijden. De eerste twee jaren waren fantastisch. Ik heb heel veel tegenslagen gehad, maar als ik nu terugblik, is dat toch wel met een glimlach."

Eredivisie

gerelateerd