Buffon blikt terug: "Ik ben trots op mijn lange loopbaan"

25 oktober 2017, 11:04

Het is een roerige week voor Gianluigi Buffon. De 39-jarige doelman werd maandag op het FIFA-gala verkozen tot beste keeper van de wereld, maar kondigde een dag later ineens aan dat hij na dit seizoen stopt als profspeler. De ervaren keeper van Juventus zegt dat hij trots is op wat hij allemaal heeft gepresteerd.

Buffon won in zijn imposante loopbaan alles wat er te winnen viel. Dat maakt hem dankbaar. "Als het einde van je loopbaan in zicht komt, ga je meer terugblikken op je prijzen en records en daar realiseer je je wat je allemaal bereikt hebt. Ik ben bijvoorbeeld heel trots op mijn loopbaan bij de nationale ploeg, die ik nu twintig jaar dien. Ik hoop in 2018 ook te spelen voor Italië, want dan heb ik 21 jaar in het nationale team gespeeld. Ik vind dat een geweldige prestatie. Dat kun je alleen bereiken als je mentaal en fysiek van een zeer hoog niveau bent."

Buffon is blij dat hij zo lang op het hoogste niveau heeft kunnen spelen. "Ik weet wat ik gepresteerd heb en dat zal ik altijd bij me blijven dragen. Ik probeer echter ook vooruit te kijken. Alleen terugblikken maakt me altijd wat teleurgesteld, omdat ik weet dat die momenten niet terug gaan komen."

De Italiaanse keeper, die op zestienjarige leeftijd debuteerde voor Parma, wordt door meerdere mensen als de beste doelman aller tijden gezien. "Ik vind dat een mooie gedachte, maar ik ga mezelf niet op de borst kloppen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen