Van den Brom: "Aan onze stand verplicht om te winnen"

25 oktober 2017, 14:56

Als eredivisieclub spelen tegen een Jupiler League-team is lang niet altijd gemakkelijk, zo weet AZ ook. De ploeg uit Alkmaar struikelde in de eerste bekerronde bijna over MVV Maastricht, maar ging met de hakken over de sloot toch verder. Donderdag speelt het team nu tegen Almere City. Trainer John van den Brom is op zijn hoede.

"Ik vind dat Almere City, net als MVV in de vorige ronde, een goed voetballende ploeg heeft", zegt Van den Brom op de clubwebsite. "Dat is hun kracht. Je ziet echt dat ze positiespel proberen te spelen, ook rond hun eigen zestien. Dat brengt dus ook de nodige risico's met zich mee. Ik vind het overigens knap hoe ze daar altijd weer in staat zijn om een aantal goede jongens binnen te halen en op te leiden. En dat met de beperkte middelen die Almere City heeft."

Ondanks dat mag AZ zich niet vergalopperen in Almere, vindt de coach. "Wij weten hoe mooi het is om goed te presteren in dit toernooi. In die missie willen we dus weer een ronde verder komen. Ja, wij zijn aan onze stand verplicht om donderdag te winnen. Klaar. Maar van onderschatting kan en mag geen sprake zijn."

Verdedigers Ron Vlaar en Rens van Eijden zijn er door fysieke problemen niet bij. Stijn Wuytens is een twijfelgeval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen