VVV verrast en kegelt zwak FC Utrecht uit bekertoernooi

25 oktober 2017, 20:32

VVV-Venlo heeft de laatste zestien van de KNVB Beker bereikt na een goede 3-1 overwinning op FC Utrecht. De thuisploeg kwam al zeer vroeg op voorsprong en gaf het vervolgens geen moment meer uit handen. Utrecht stond na vijftig minuten met tien man vanwege een rode kaart voor Willem Janssen.

VVV kwam al zeer vroeg op voorsprong in De Koel. Met minder dan twee minuten op de klok zorgde Lennart Thy voor de openingstreffer in het bekerduel. Het werd nog erger voor Utrecht, want na twintig minuten verdubbelde Torino Hunte de score. Hij kon profiteren van slecht verdedigen van de bezoekers. Ook na rust werd het niet beter voor de ploeg van Erik ten Hag. Na 52 minuten ontving captain Janssen zijn tweede gele kaart waardoor Utrecht met tien man verder moest.

Toch slaagden de bezoekers er in om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Gyrano Kerk deed na een uur spelen iets terug. In de slotfase gooide VVV de wedstrijd definitief in het slot. Thy schoot in eerste instantie op de paal, maar de rebound was voor Moreno Rutten: 3-1.