Groningen onderuit bij Roda, Willem II klopt Heerenveen

25 oktober 2017, 21:41

In de KNVB Beker heeft Roda JC het nodige vertrouwen getankt. In eigen huis won het terecht van het toch al dolende FC Groningen met 2-1. sc Heerenveen kon haar slechte reeks in de Eredivisie niet doorbreken. Op bezoek bij Willem II ging de ploeg van Jurgen Streppel met 2-1 onderuit.

Roda JC - FC Groningen 3-1

Roda was de betere in de eerste helft en kreeg met name via Dani Schahin een aantal behoorlijk grote kansen op de openingstreffer. Het was uiteindelijk Tsiy Ndenge die vlak voor rust het net wist te vinden. Uit de rebound vond de Duitser het net.

FC Groningen kwam een stuk beter uit de kleedkamer en wist binnen tien minuten de gelijkmaker binnen te werken. Juninho Bacuna kopte de bal over de verslagen Hidde Jurjus heen. De doelman hield zijn ploeg vervolgens op de been met reddingen tegen Tom van Weert en Django Warmerdam. Aan de andere kant redde Sergio Padt eerst nog op Frederic Ananou, maar even later kopte Ndenge alsnog de 2-1 binnen. Groningen bleek geen nieuw weerwoord te hebben en moest in de slotfase nog de 3-1 slikken. Mikhail Rosheuvel tekende in de blessuretijd voor de eindstand.

Willem II - sc Heerenveen 2-1{image[322018][right-half][]}

Na ruim een kwartier spelen kregen Reza Ghoochannejhad een grote kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar de Iraniër raakte met zijn kopbal de lat. Het was verreweg de grootste kans van de eerste helft in een wedstrijd die pas na de pauze echt loskwam. Jop van der Linden slingerde de bal voor en Ben Rienstra was er als de kippen bij om binnen te tikken. De bezoekers reageerden razendsnel, nadat Martin Ødegaard eerst zelf al een kans had op de gelijkmaker stelde hij Ghoochannejhad in staat om de 1-1 te maken.

De Friezen leken los en gingen op jacht naar de voorsprong, maar een blunder van Lucas Woudenberg hielp Willem II weer in het zadel. Fran Sol was er als de kippen bij om van de fout van de verdediger te profiteren. Heerenveen kreeg nog wel kansen, maar doelman Mattijs Branderhorst liet zien dat de Tilburgers naast Timon Wellenreuther nog een prima doelman hebben. En was medeverantwoordelijk voor de plaats bij de laatste zestien van de ploeg uit Brabant.