Willem II boekt ruim een ton winst over het afgelopen seizoen

26 oktober 2017, 10:21

Financieel gaat het Willem II de laatste jaren voor de wind: de club maakte over het boekjaar 2016-2017 een netto-winst van 120.000 euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers. "En dat stemt ons tevreden", aldus algemeen directeur Berry van Gool op de clubwebsite.

Die winst is met name te danken aan de stijgende sponsorinkomsten. Want de personeelslasten namen toe met een half miljoen euro, terwijl het transferresultaat negatief was (-367.000 euro) en de inkomsten uit de KNVB Beker vorig jaar zo goed als nul waren.

Dit is het zevende seizoen op rij waarin Willem II zwarte cijfers draait. Daarmee zetten de Tilburgers een verdere stap naar een financieel stabiele situatie. Het eigen vermogen is door de positieve cijfers gestegen naar 365.000 euro.

Al met al zijn de Tilburgers dan ook tevreden. "Qua sportieve prestaties mogen we ook positief terugkijken op het seizoen 2016-2017. Lange tijd zijn we in de race geweest om play-offs voor Europees voetbal. Daar mogen we uiteraard trots op zijn", aldus Van Gool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen