Voetbalboek van arbiter Nijhuis is vooralsnog een groot succes

26 oktober 2017, 11:56

Het voetbalboek van scheidsrechter Bas Nijhuis wordt veelvuldig verkocht. Het gedrukte verhaal, opgetekend door schrijver Eddy van der Ley, staat op de derde plaats in de bestseller top-60. Alleen Dan Brown (In Oorsprong) en Onno Blom (Het litteken) doen het beter dan de geboren Enschedeër.

De arbiter werd woensdag gebeld met het goede nieuws dat zijn boek, dat toe is aan de vierde druk, binnen no time op de derde plaats stond. "Ik vroeg: is dat goed dan, een derde plaats?", vertelt Nijhuis aan Tubantia. "Ja, dat is super goed, kreeg ik te horen. Ik had nooit verwacht dat het zo hard zou gaan."

Aan het succes droeg de scheidsrechter zelf nog een extra steentje bij, door op vluchthaven Schiphol zijn boek in het zicht te leggen. "Ik vroeg daar in een winkel of ze het boek van Bas Nijhuis ook hadden. Ja, helemaal rechts achterin kreeg ik te horen. Samen met mijn assistenten hebben we die hele stapel opgetild en hup, zo vooraan tussen de Engelse literatuur top 5 gelegd. De mensen daar moesten enorm lachen toen ze zagen dat ik zelf op de voorkant van het boek stond", aldus Nijhuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen