Van der Gaag houdt vertrouwen in zijn doelman Kristinsson

26 oktober 2017, 13:12

Mitchell van der Gaag denkt dat Excelsior een lastige wedstrijd staat te wachten tegen FC Twente. Hoewel de Rotterdammers een uitstekende reeks hebben buitenshuis, voorspelt hij een lastige wedstrijd in Enschede. "Zij zijn juist in eigen huis vooral sterk."

Tegenover RTV Rijnmond blikt de oefenmeester vooruit op het uitduel van vrijdagavond. Waar Excelsior op vreemde bodem de counter als gevaarlijk wapen gebruikt, kan dat vrijdagavond weleens anders worden. "FC Twente kan dat zelf ook goed, op de counter spelen. Voorin hebben ze veel snelheid en individuele kwaliteiten. Maar wij hebben vertrouwen en we moeten vanaf het begin hetzelfde brengen als in de andere uitwedstrijden. Normaal gesproken krijgen we dan meer ruimte in de omschakeling.''

Hoewel doelman Ögmundur Kristinsson vorige week tegen Sparta (1-1), niet voor het eerst dit seizoen, er niet goed uit zag bij de tegengoal, houdt trainer Van der Gaag vertrouwen in zijn goalie. Boven bijvoorbeeld de ervaren Theo Zwarthoed. "Ik snap de mening van buitenaf, maar ik kan er niet zo veel mee. Ik waardeer de betrokkenheid, maar ik zie ze elke dag op de training."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen