Rutten over een rol bij Twente: "Niets aangeboden"

26 oktober 2017, 22:32   Bijgewerkt: 26 oktober 2017, 22:37

Toen René Hake door FC Twente uit zijn functie als hoofdtrainer werd gezet, deden in de media geluiden de ronde dat Fred Rutten in beeld zou zijn om hem op te volgen. De ervaren trainer is echter niet benaderd, zo laat hij weten.

Gertjan Verbeek lijkt nu de voornaamste kandidaat om Hake op te volgen. Rutten heeft niet gesproken met Twente, al heeft Jan van Halst wel contact met hem opgenomen. "Jan van Halst heeft me in de week nadat Twente van Heracles had gewonnen wel gebeld met de vraag of ik zin had een kop koffie met hem te drinken, omdat bij hem het gevoel leefde dat er tussen ons wat ruis op de lijn zat. Bij mij leefde dat gevoel trouwens niet", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad.

Dat is er nog niet van gekomen. "We hadden afgesproken voor de dinsdag na de wedstrijd tegen Willem II. Maar nadat Twente in Tilburg had verloren, heb ik Jan geappt dat ik de kop koffie wilde uitstellen. Ik vond het tijdstip toch niet handig om samen met Jan gezien te worden, want dan is een verhaal heel snel gemaakt. Ik heb daarna Jan nog gebeld en Jan heeft me toen gevraagd wat mijn plannen voor de toekomst zijn. Ik heb aangegeven dat ik dat geen concrete plannen heb en daar ruim in sta. Er is een soort beeldvorming rond mij ontstaan, dat ik niet meer als trainer op het veld zou willen staan. Dat is onzin."

Hij staat er nog altijd hetzelfde in. "Ik heb een maand geleden in de 'Tafel van Kees' bij FOX Sports gezegd, dat ik altijd bereid bij FC Twente te helpen als daar om wordt gevraagd, nu en in de toekomst. Zonder daar een functie bij te noemen. Daar is niets in veranderd", aldus Rutten, die een functie bij Twente onlangs ook niet geweigerd heeft. "Dat is dus niet zo. Er is me nooit iets aangeboden, dan kun je toch ook niet weigeren?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen