AZ heeft niets te duchten van Almere City en bekert door

26 oktober 2017, 22:36

AZ heeft zich als laatste club gekwalificeerd voor de achtste finales van de KNVB Beker. De verliezend finalist van vorig seizoen had geen enkele moeite met Almere City en zetten de nummer 15 van de Jupiler League met 0-4 opzij. Stijn Wuytens hielp het superieure AZ aan een voorsprong, waarna Wout Weghorst (twee doelpunten) en Jonas Svensson het karwei afmaakten in de Flevopolder.

AZ raakte al snel spelmaker Joris van Overeem kwijt met een blessure, maar maakte een scherpe indruk. Hoewel de Alkmaarders tot weinig kansen kwamen tegen het stug verdedigende Almere City, waren ze wel heer en meester. Na ruim een half uur spelen kwam AZ op voorsprong. Chiel Kramer wist een afstandsschot van Teun Koopmeiners nog te pareren, maar uit de daaropvolgende corner werd Wuytens volledig uit het oog verloren door zijn bewaker Kevin Brands: 0-1.

Alireza Jahanbakhsh leek vlak voor rust de score te verdubbelen, maar een schitterend afstandsschot van de Iraniër eindigde tegen de lat. Kort na de pauze was het alsnog raak. Weghorst onderschepte een te korte terugspeelbal van Josef Kvida, omspeelde Kramer en schoot vanuit een lastige hoek de 0-2 binnen.

Hiermee was de wedstrijd beslist en kon AZ op zoek naar een grotere score. Na een uur spelen viel de 0-3: Weghorst kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten en werkte deze met een dropkick tegen de touwen. Vrijwel direct daarna kreeg Almere City-aanvoerder Kees van Buuren zijn tweede gele kaart en schoot Ricardo van Rhijn een vrije trap tegen de lat.

AZ nam in de slotfase gas terug, maar wist de score nog wel naar 0-4 te tillen. Svensson kwam vrij voor Kramer na een schitterende steekpass van invaller Mats Seuntjens en rondde koelbloedig af. Een monsterscore bleef de tien man van Almere City echter bespaard, mede doordat Wuytens nog een vrije kopkans miste.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen