Ploegen in moeilijkheden tegenover elkaar op Kasteel

27 oktober 2017, 16:21

Het Kasteel is zaterdagavond het decor van een strijd tussen twee ploegen die in onrustig vaarwater bivakkeren. Sparta pakte de afgelopen zes wedstrijden slechts één puntje en wist dit seizoen nog maar één wedstrijd te winnen, terwijl FC Groningen ook maar één punt overhield aan de laatste vier speelronden. De magere oogst in de afgelopen weken maken het treffen van komend weekend zeer interessant.

Op dezelfde voet

Sparta ziet de ziekenboeg in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen de Groningers teruglopen van drie naar twee spelers. Janne Saksela en Paco van Moorsel zijn nog niet van de partij, maar Bart Vriends kan wel weer opdraven. Het brengt echter geen mutaties in de basisopstelling van de Spangenaren teweeg: Alex Pastoor gaat niet sleutelen aan zijn elf basisspelers, zo liet de trainer doorschemeren tegenover RTV Rijnmond.

Het betekent dat Sparta met dezelfde basisopstelling aftrapt als tegen Ajax (4-1 verlies) en Excelsior (1-1). "Wat betreft het spel moeten we op dezelfde voet doorgaan", aldus Pastoor, die weet dat Groningen net als zijn ploeg ook niet in opperbeste vorm steekt. "Groningen zit niet in het beste vaarwater, wat je ook wel aan het spel en gedrag kunt zien. Ze blijven natuurlijk wel genoeg kwaliteit houden", aldus Pastoor. Het scheelt wel dat Mimoun Mahi en Oussama Idrissi wegens disciplinaire redenen ontbreken, beseft de oefenmeester van Sparta. "Vorig jaar begonnen we heel goed tegen Groningen, maar Mahi prikte er toen een bal in. Als we nu weer goed beginnen, zal hij dat in ieder geval niet doen", grinnikt Pastoor.

Antuna en Kane krijgen kans

Aan de zijde van FC Groningen werd woensdag in de met 3-1 verloren bekerwedstrijd tegen Roda JC nog maar eens duidelijk dat het momenteel niet van een leien dakje gaat bij de groenwitten. Mede daardoor opteert Faber voor de nodige wijzigingen in de opstelling. Uriel Antuna en Todd Kane worden de weide ingestuurd door de geplaagde trainer, die Etiënne Reijnen en Amir Absalem slachtoffert ten opzichte van het bekerverlies in Kerkrade. Naast Mahi en Idrissi is Ajdin Hrustic er ook niet bij, wegens een schorsing. Kasper Larsen is na anderhalve maand blessureleed weer fit, maar begint als reserve.

Faber posteert Mike te Wierik in het centrum, waardoor Kane als rechtsback kan starten. Django Warmerdam schuift weer terug naar de positie van linksachter. Antuna start voor de oud-Ajacied als linksbuiten. "We vinden hem klaar voor een basisplaats. Hij heeft zich op trainingen laten zien en in de wedstrijden van de beloften. Met zijn diepgang en dreiging kan hij in aanvallend opzicht zijn steentje bijdragen", stelt Faber, die het niet over Sparta, maar vooral over zijn eigen ploeg wil hebben. "We zullen zelf vanaf minuut één voor een goed resultaat moeten gaan en daarbij misschien ook een beetje geluk afdwingen. "Daarbij moeten we vooral energie in elkaar en het team blijven steken. Alles doen aan de zaken waarop je zelf invloed hebt", besluit de Groningen-coach op de clubwebsite.

[photo,100149,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen