Ten Hag en Vreven snakken allebei naar drie punten

27 oktober 2017, 18:07

Zowel Erik ten Hag als Stijn Vreven is naarstig op zoek naar een overwinning in de Eredivisie. Beide clubs verkeren in een sportieve crisis, getuige de resultaten in de afgelopen weken. Utrecht won slechts één van de laatste vijf duels, terwijl NAC Breda de laatste drie duels verloor zonder een doelpunt te maken.

Ten Hag maakt zich zorgen over defensie

De ontmoeting tussen beide clubs op zondag belooft dan ook zeer interessant te worden. Volgens Ten Hag is er nog geen sprake van crisis bij Utrecht, maar moet het wel beter. De ploeg kreeg in de laatste vijf duels maar liefst vijf goals tegen. "De resultaten tot nu toe zijn normaal, gezien de hobbels en tegenvallers binnen de selectie. Het aantal tegendoelpunten is dat natuurlijk niet. Dat is een punt, waar we absoluut verbetering moeten laten zien. De defensieve teamfunctie is altijd de basis van winnen."

Een zege op NAC zou dan ook zeer welkom zijn voor Utrecht. "We zien het als onze plicht om te winnen, zeker als je thuis speelt. NAC is een frivool spelende ploeg, een goede ploeg. Ik houd me vooral bezig met onze eigen ploeg: waar zitten we en waar moeten we naar toe. Wij moeten in een beter proces komen en gedisciplineerder verdedigen met de hele ploeg."

Vreven vindt NAC te wisselvallig

NAC Breda won vier speelronden geleden met Feyenoord, maar ging daarna drie keer op rij onderuit. "Het seizoen is te wisselvallig. We hebben veel punten zelf weggegooid waar we ze hadden moeten verzilveren", vindt Vreven. "Dat was onnodig en daardoor staan we nu op de plaats waar we staan. Ik hoop niet dat dit een seizoen van uitersten blijft, want dan is er geen enkele constante aanwezig en blijf je in de gevarenzone. Ik wil niet naar excuses zoeken, daar hebben de supporters ook geen boodschap aan. Wij moeten dingen oppikken, anders uitvoeren en betere resultaten gaan halen. Dat lijkt me duidelijk.''

Winnen in Utrecht is voor NAC uiteraard geen sinecure, beseft Vreven. ''Iedereen weet dat een wedstrijd in De Galgenwaard lastig is. Zij hebben net zoals NAC een publiek dat de ploeg er doorheen kan slepen, dus het wordt sowieso een moeilijk duel. FC Utrecht wordt op dit moment wel geteisterd door slechte resultaten, maar zij hebben zoveel kwaliteiten in de ploeg dat ze wedstrijden zo om kunnen draaien. Ik verwacht zeker geen makkelijke wedstrijd zondag.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen