Gent verliest en voelt zich bestolen door de videoarbitrage

27 oktober 2017, 23:36

KAA Gent heeft vrijdag met 2-1 verloren van Charleroi en was na afloop woest op de arbitrage. Het team werd namelijk twee strafschoppen door de neus geboord door scheidsrechter Sébastien Delferière.

Dat is opmerkelijk, aangezien er bij de competitiewedstrijd videoarbitrage aanwezig was. Het eerste penaltymoment vond al plaats in de vierde minuut. Er werd een overtreding gemaakt op Yuya Kubo, maar de arbiter besloot tot woede van Gent na het bekijken van de beelden geen penalty toe te kennen. In de 91ste minuut deed hij hetzelfde, toen er in het strafschopgebied van Charleroi hands gemaakt werd door een speler van de thuisploeg. Zodoende werd Gent de kans ontnomen om nog langszij te komen en stapte het met een nederlaag van het veld.

Charleroi verstevigt door de zege de tweede plaats, terwijl Gent blijft steken op de tegenvallende twaalfde positie.