Van Gaal tipt KNVB: "Allerbeste opleider als technisch directeur"

28 oktober 2017, 12:47

Louis van Gaal raadt de KNVB in hun zoektocht naar een technisch directeur op zoek te gaan naar de 'allerbeste' opleider. De oud-bondscoach is geen voorstander van een coach die succesvol is geweest in het buitenland. Zelf ziet Van Gaal af voor een rol bij de KNVB, maar wil hij de bond wel adviseren.

Na het vertrek van Hans van Breukelen zoekt de KNVB een opvolger. "Ik zie nu allerlei namen voorbijkomen voor de nieuwe technisch directeur bij de KNVB, van mensen die succesvol zijn geweest als coach in het buitenland", zegt Van Gaal in het NRC. "Maar bij de KNVB koop je geen spelers aan. Je moet ze opleiden. Je moet dus weten hoe je kinderen van zes, acht of tien jaar prikkelt om het ultieme uit zichzelf te halen in een wereld die verandert."

Van Gaal maakt een vergelijking met zijn eigen verleden om duidelijk te maken wat hij bedoelt. "Ik voetbalde hele dagen op straat. Nu spelen ze een paar uur per week op kunstgras. Die verschillen alleen al vragen een andere benadering. Dus ik zou me bij een zoektocht naar een nieuwe technisch directeur richten op de allerbeste opleider, iemand van een jaar of 30, 40 die tien jaar bij de KNVB wil blijven. En die mensen zijn er."

Nieuwe bondscoach

Daarnaast moet de KNVB op zoek naar een nieuwe bondscoach, omdat het dienstverband van Dick Advocaat afloopt. "In tegenstelling tot de opleider is een bondscoach iemand voor de korte termijn. Dus ook de nieuwe die nu wordt gezocht. Dat moet iemand zijn die resultaat boekt. En ja, dat kan zeker ook een buitenlander zijn. Namen noem ik niet. Als de KNVB mijn advies wil, weten ze me vast te vinden."

De KNVB kan zich een poging bij Van Gaal voor wat voor functie dan ook besparen. "Ik ben met pensioen – zoals ik twee jaar geleden al gezegd heb. Ik ga alleen nog iets doen als er een mogelijkheid voor iets voorbij komt dat ik nog niet heb gedaan. Ik krijg nog altijd volop waardering. Dus daar hoef ik het niet meer voor te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen