Bayern München zonder te overtuigen langs tiental Leipzig

28 oktober 2017, 20:21

Voor de tweede keer in een week tijd is Bayern München als winnaar uit de strijd gekomen in het duel met RB Leipzig. In de Bundesliga wonnen de Zuid-Duitsers met 2-0, mede dankzij een assist van Arjen Robben. Door de nederlaag van Borussia Dortmund bij Hannover 96 (4-2) is de ploeg nu alleen koploper in Duitsland.

Net zoals in de DFB Pokal kreeg RB Leipzig een rode kaart. Viel deze toen pas in de tweede helft, nu was het al na goed tien minuten raak. Arjen Robben werd neergelegd door Will Orban en na overleg met de videoscheidsrechter werd er besloten om direct rood uit te delen. Robben was volgens de uitleg namelijk doorgebroken. De vrije trap leverde nog geen goal op, maar een paar minnuten later was het wel raak.

Na een rush over de rechterflank gaf Robben laag voor en James Rodríguez tikte de bal heel fraai met links tegen de touwen. Nog voor rust tilde Robert Lewandowski de marge na twee. Na een splijtende pass over de as van het veld rondde de Pool koeltjes af.

Ondanks dat Bayern een man meer had op het veld, wist het na rust geen vloot aan kansen te creëren. Der Rekordmeister controleerde wel, maar kwam amper door de Leipzig-verdediging heen. Het meeste gevaar kwam nog uit een vrije trap van David Alaba die net naast het doel ging.