Heracles smeert VVV zonder moeite eerste uitnederlaag aan

28 oktober 2017, 20:28

Heracles Almelo heeft in eigen huis een gemakkelijke zege op VVV-Venlo geboekt. De thuisploeg had, op de eerste tien minuten na, het beste van het spel. Het was niet de avond van VVV-goalie Lars Unnerstall. De Duitser, toch sterk aan het seizoen begonnen, zag er bij alle drie de goals niet al te sterk uit. Mede daardoor leed de promovendus zijn eerste uitnederlaag: 3-0.

De eerste tien minuten waren voor de gasten uit Venlo. Gevaar leverde dat niet op, enkel een veldoverwicht. Na de openingsfase nam de thuisploeg het heft in handen en zette Heracles de Limburgers onder druk. VVV wist zich maar lastig raad met dat spel, het verspeelde de bal te vaak op een knullige manier en kon zo geen lange fases van balbezit creëren. Jamairo Monteiro was in het eerste half uur het dichtst bij een treffer, maar had pech: de behendige middenvelder trof de paal.

Na ruim een half uur spelen wed het veldoverwicht van de Heraclieden wél beloond. Brandley Kuwas zette aan de linkerkant van het veld een actie in, snelde VVV-verdediger Moreno Rutten voorbij en gaf de verbouwereerde Unnerstall het nakijken met een hard schot in de korte hoek. Het was niet de avond van de VVV-doelman, die bij die situatie kennelijk een voorzet verwachtte en de korte hoek niet genoeg afdekte.

Erg veel lering trok de Duitse doelman niet uit die situatie, want vijf minuten later ging Unnerstall wederom niet helemaal vrijuit. Het doelpunt vertoonde veel gelijkenissen met de openingstreffer. Opnieuw ging er een individuele actie aan de linkerkant aan vooraf. Dit keer was het Kristoffer Peterson die Rutten te snel af was en met een droog schot door de benen van Unnerstall scoorde: 2-0. Zette VVV daar dan helemaal niets tegenover? Nee, eigenlijk niet. De gasten produceerden een handjevol schoten, waarbij Castro niet in actie hoefde te komen.

Het spelbeeld zette zich na rust voort. Heracles bleef de bovenliggende partij, al was VVV vlak na de theepauze wel dicht bij de aansluitingstreffer. Een voorzet van Torino Hunte werd door Lennart Thy ineens op de slof genomen, maar de aanvaller in Venlose dienst raakte de paal. Niet voor het eerst dit seizoen overigens, want met vijf schoten op de paal of lat mag Thy zich op dat facet, ondanks nul goals, toch topscorer van de Eredivisie noemen. 

Na een kleine zeventig minuten spelen was VVV wederom dicht bij een goal, maar mikte Clint Leemans een vrije trap een meter naast het doel. Kort daarop gooide de thuisploeg het duel, voorzover dat nog niet het geval was, definitief in het slot. Unnerstall keerde een schot van Kuwas, maar gaf de bal op een presenteerblaadje aan Peterson, voor wie het een kleine moeite was om de bal in het lege doel te koppen: 3-0.

Die score had nog hoger uit kunnen vallen, maar vlak voor tijd redde Unnerstall prima op een schot van Monteiro. De zege betekende de eerste sinds ruim een maand in de Eredivisie voor de Almeloërs. VVV leed zijn derde nederlaag op rij en de eerste uitnederlaag van het seizoen. Wie de Venlonaren gevraagd had om ervoor te tekenen dat die eerste uitnederlaag pas bij Heracles geleden werd had ongetwijfeld een krabbel gekregen. Nog geen reden tot paniek in Venlo dus. In Almelo kan het optimisme hoogtij vieren. Zeker gezien het programma van de komende weken kunnen de zwart-witten voorzichtig naar boven gaan kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen