Vliegende start helpt PEC Zwolle thuis ook langs ADO

28 oktober 2017, 22:43   Bijgewerkt: 29 oktober 2017, 08:58

PEC Zwolle heeft ook de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen in drie punten omgezet. ADO Den Haag werd binnen vijftien minuten op een 2-0 achterstand gezet en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de Zwolse zege en een derde plaats in de Eredivisie. Pjotr Parzyszek was een van de doelpuntenmakers, maar had toch minimaal een hattrick kunnen maken. Dat was het enige wat Zwolle zichzelf kon verwijten vanavond, het verder opvoeren van de score.

De eerste vier thuiswedstrijden van Zwolle waren voor het team van John van 't Schip een feestje geweest. Allemaal gewonnen en met leuk voetbal de fans goed vermaakt. De eerste overwinning in een uitwedstrijd kwam afgelopen weekend tegen NAC Breda, daardoor was Zwolle terug te vinden op de vierde plaats. De ongeslagen serie doorzetten tegen ADO was dus het doel en daarmee het clubrecord (vijf thuiszeges op rij) overtreffen, vorig seizoen meegerekend.

Binnen het kwartier had Zwolle al de basis gelegd voor die vijfde thuisoverwinning dit seizoen en een nieuw clubrecord. De Poolse spits Parzyszek en de rechtsbuiten Younes Namli hadden tot nu moeten wachten op hun eerste treffer voor PEC, maar na twaalf minuten waren ze van de nul af. Parzyszek kreeg zomaar de bal voor de voeten na een halve ingreep van Meissner en faalde oog in oog met Robert Zwinkels niet. Namli kon na een ingooi doorlopen en knalde de bal laag in de hoek: 2-0.

ADO was echter niet in de war van de snelle 2-0 achterstand en maakte de rest van de eerste helft het spel. Toch waren de cijfers bij rust veelzeggend: PEC had zes keer op doel geschoten, ADO nul keer terwijl het meer balbezit had. Zwolle kwam behalve de goals tot meer kansen: Een pegel van Mustafa Saymak werd gekeerd door Zwinkels, die ook Parzyszek en Namli afstopte. Het laatste had eigenlijk helemaal niet moeten gebeuren. Scheidsrechter Edwin van de Graaf zag echter overduidelijk vasthouden van Parzyszek in zijn eigen zestien over het hoofd en gaf geen penalty.

Toch was het voor rust niet alleen maar hosanna voor Zwolle. Smaakmaker Youness Mokhtar moest er na bijna veertig minuten vanaf met een hamstringblessure. Zonder de linksbuiten die dit seizoen zo belangrijk was geweest voor zijn team, speelde de thuisploeg het duel makkelijk uit. ADO bleef het wel proberen, maar kwam nauwelijks tot kansen. Vlak voor tijd claimde het opnieuw een strafschop, deze was echter wat discutabeler dan de eerste.{image[322106][right-half][]}

Zwolle daarentegen vond het wel best, het had doordeweeks 120 minuten gespeeld tegen Kozakken Boys in de KNVB-beker (3-2 winst). Het hoefde niet per se meer en miste via Parzyszek de nodige kansen. Ondertussen kwamen de berichten uit Tilburg dat Ajax op achterstand stond bij Willem II. Ajax won er uiteindelijk toch, waardoor Zwolle zich op de derde plek vestigde. Wint Vitesse zondag niet van PSV, dan mag Zwolle zich voor minimaal een week de nummer twee van Nederland noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen