Volendam verliest weer, het Telstar-sprookje duurt voort

29 oktober 2017, 16:26

FC Volendam heeft het tij nog niet weten te keren in de Jupiler League. Ook zondag heeft de ploeg uit Noord-Holland een nederlaag moeten slikken, omdat het op bezoek bij MVV Maastricht geen resultaat wist te halen: 2-1. Ondertussen is Telstar in de winning mood gebleven.

De wedstrijd tussen middenmoter MVV en Volendam stond in de eerste tien minuten bol van doelpunten. Dogan Golpek zette MVV al na drie minuten op voorsprong, maar via Nick Doodeman kwamen de bezoekers drie minuten later al terug in de wedstrijd. Twee minuten daarna was het wederom raak, toen verdediger Alessandro Ciranni MVV de 2-1 bezorgde. Dat zou ook de eindstand zijn, ondanks dat Volendam in de slotfase nog wel een offensief op de mat legde. Met vier punten uit elf duels blijft het team roemloos onderaan staan. Het verlies van vanmiddag betekende alweer de vierde nederlaag op rij.

Wat PEC Zwolle in de Eredivisie is, is Telstar in de Jupiler League. De verwachting was dat de ploeg uit Velsen-Zuid zou moeten gaan strijden voor lijfsbehoud, maar de club draait geweldig mee in het bovenste deel van het klassement. Zondag werd er met 4-0 gewonnen van Almere City FC, waardoor De Witte Leeuwen nu gedeeld derde staan. Melvin Platje scoorde twee keer, Andrija Novakovich en Mohammed Osman (penalty) waren ook trefzeker voor Telstar.