Napoli blijft winnen in Serie A, Mertens komt tot scoren

29 oktober 2017, 17:01   Bijgewerkt: 29 oktober 2017, 17:30

Juventus won zaterdag bij AC Milan legde daarmee de druk weer bij Napoli. De formatie uit Napels blijkt prima bestand tegen die druk aangezien het zondag in eigen huis gemakkelijk met Sassuolo afrekende: 3-1. De ploeg van Maurizio Sarri is daardoor weer alleen koploper in de Serie A.

Sassuolo is nog zoekende naar de juiste vorm en staat na elf duels op de teleurstellende zeventiende positie. Het helpt dan niet als je cadeautjes gaat uitdelen aan koploper Napoli. Dat gebeurde wel, toen de ploeg in de 22ste minuut kinderlijk balverlies leed op de rand van het eigen strafschopgebied. Middenvelder Allan profiteerde en tikte de bal simpel in het doel. Vier minuten voor de pauze kwam Diego Falcinelli weer terug in de wedstrijd, maar het kon niet lang genieten van die goal. Een hoekschop van Napoli-aanvaller Jose Callejon vloog in de 44ste minuut namelijk rechtsreeks in het doel: 2-1. De eindstand werd in de tweede helft vastgelegd door Dries Mertens die zijn tiende van het seizoen maakte. De Belg tikte van dichtbij binnen (foto) en staat met Napoli nu weer alleen aan kop. Het verschil met Juventus is drie punten.

Ondertussen blijft Sampdoria prima presteren in de competitie. Door goals van Karol Linetty, Lucas Torreira, Duvan Zapata (eerste helft) en wederom Torreira (slotfase) werd er zondag met 4-1 gewonnen van middenmoter Chievo Verona: 4-1. Voor Atalanta waren de druiven zondag zuur: door een late gemiste strafschop van Bryan Cristante werd er niet met 2-2 gelijkgespeeld, maar met 2-1 verloren bij Udinese. De Europa League-deelnemer, dat met Marten de Roon in de basis begon, staat nu negende in de competitie.

Fiorentina ging ondertussen met 2-1 onderuit bij Crotone en staat daardoor nu zevende.