Buitenland: rood Galatasaray lijdt eerste nederlaag

29 oktober 2017, 19:53

Galatasaray kwam de eerste negen wedstrijden van de Turkse competitie door zonder nederlagen, maar op bezoek bij Trabzonspor ging het mis. In een wedstrijd met drie rode kaarten (waarvan twee voor Cim Bom Bom) werd er uiteindelijk met 2-1 verloren bij Trabzonspor.

Trabzonspor - Galatasaray 2-1

Op bezoek bij Trabzonspor heeft Galatasaray haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Vlak voor rust ging de vlam in de pan en daarbij kregen Olcay Sahan en Sofiane Feghouli allebei een rode kaart gepresenteerd. Van de extra ruimte bleek de thuisploeg het best gebruik te maken. Uit een vrije trap kon uiteindelijk Dame N'Doye de openingstreffer binnentikken. Yusuf Yazici maakte niet lang daarna de 2-0. In de slotfase deed de koploper nog wel wat terug via invaller Garry Rodrigues, maar na een tweede gele kaart voor Badou Ndiaye kon er een streep door een late terugkeer.

VfB Stuttgart - SC Freiburg 3-0

Al binnen het kwartier kon Caglar Söyüncü inrukken, de verdediger van Freiburg kreeg een rode kaart. Hierdoor werd het voor Stuttgart een stuk makkelijker voetballen. Goals van Daniel Ginczek en Benjamin Pavard in de laatste tien minuten van de eerste helft deden de bezoekers uiteindelijk de das om. Berkay Ozcan was bij beide doelpunten de aangever. In de slotfase liep Stuttgart nog wat verder uit. Simon Terodde schoof de bal onder Alexander Schwolow door.