Hamburger SV maakt einde aan recordreeks Bayern

24 september 2005, 17:47

Hamburger SV heeft zichzelf, haar fans en de Duitse competitie een bijzonder goede dienst bewezen. De ploeg won in eigen stadion met 2-0 van Bayern München, mede door een vroeg doelpunt van Rafael van der Vaart. Door deze zege is HSV Bayern tot op één punt genaderd en verdiende het bovendien 10.000 liter bier voor haar fans.

Al na tien minuten gaf Van der Vaart het startschot voor het Hamburgse feestje. De middenvelder schoot de bal na een klutssituatie feilloos achter Bayern-doelman Kahn. In het vervolg van de wedstrijd bleef HSV de betere ploeg en leek Bayern nooit aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. Sterker nog, na een uur gooide Piotr Trochovski de wedstrijd op slot door op prachtige wijze de 2-0 binnen te schieten.

Met deze zege bezorgde HSV haar fans 10.000 liter bier. Het Duitse Bitburger had eerder deze week deze vloeibare beloning uitgeloofd voor HSV-fans wanneer hun ploeg een einde zou maken aan de recordreeks van Bayern. De ploeg van Roy Makaay won tot deze wedstrijd liefst vijftien competitiewedstrijden op rij, een unicum in de geschiedenis van de Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen