Nijland in crisis met Groningen: "Veel kritiek en enorme druk"

31 oktober 2017, 14:43

Hans Nijland ervaart de crisis van FC Groningen als de meest moeilijke periode in zijn tijd als algemeen directeur. De 57-jarige bestuurder heeft het al meer dan twintig jaar voor het zeggen bij de Trots van het Noorden, die veertiende staat in de Eredivisie met maar twee punten meer dan hekkensluiter Roda JC.

Groningen kende een rampweek. In een week tijd verloren de groen-witten van Willem II, Roda JC (beker) en Sparta. "We staan er slecht voor, daar hoeven we niet omheen te draaien", schrijft Nijland op de officiële kanalen van Groningen. "Natuurlijk zat het afgelopen zondag in Rotterdam tegen Sparta niet mee – en dat is inherent aan de fase waarin we zitten – maar we mogen zeker onze ogen niet sluiten voor de realiteit. En die doet pijn."

Nijland vervolgt: "Met FC Groningen heb ik een degradatie meegemaakt en een stadionbrand, maar net als voor heel veel van onze supporters geldt, grijpen de huidige sportieve problemen ons zwaar aan. Er is veel kritiek en we voelen een enorme druk. Logisch. Wat je ook doet en waar je ook bent of komt, word je aangesproken op de huidige gang van zaken. We zijn er binnen de club met z'n allen dag en nacht mee bezig en het raakt je. We proberen ons zo open mogelijk op te stellen door op e-mails te reageren, vragen te beantwoorden, gesprekken te voeren en de media te woord te staan."

Die verantwoordelijk willen Nijland en zijn collega's van de clubleiding ook nemen. "Dat hoort bij ons werk en is ook geen probleem. We lopen er niet voor weg. Soms is er ook kritiek die op de man wordt gespeeld of onder de gordel is. We snappen de emoties, die hebben we zelf ook, maar het moet wel respectvol blijven. Gelukkig krijgen we ook heel veel tips en goede adviezen en denken er veel mensen op een positieve manier met ons mee."

Subtopper

De huidige nummer veertien groeide uit tot een subtopper, met de winst van de KNVB Beker als hoogtepunt. De huidige zorgen zijn van hele andere aard, omdat de laatste plaats dichtbij is. "We voelen ons een subtopper, maar de realiteit is anders. Van ons als directie en management mag verwacht worden dat we rustig blijven en de juiste besluiten nemen. Daar zijn we voor aangesteld. Daarbij moeten we alles kritisch laten meewegen, maar is het tegelijkertijd ook onze taak om vierkant achter je eigen mensen te staan. Het is een cliché, maar we komen alleen vooruit als we met z'n allen de kar dezelfde kant opduwen. En dat is wat we komende zaterdag in Almelo tegen Heracles moeten doen!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen