Dost: "Het is ook wel fijn als je af en toe niet speelt"

31 oktober 2017, 15:07

Bas Dost kan leven met af en toe een reserverol in de Champions League. Zijn trainer Jorge Jesus wil ook wel eens kiezen voor de Seydou Doumbia. Als Sporting Portugal vanuit de omschakeling speelt, geniet de rappe Doumbia de voorkeur.

"Dat vind ik niet erg", zegt Dost tegen het Algemeen Dagblad. "Doumbia is een heel ander type dan ik, prima dat soms voor hem wordt gekozen. Ik kom er elke keer ook vrij snel in. Daar ben ik niet ontevreden over."

De 26-jarige spits, in de Portugese competitie alweer acht keer trefzeker, ziet het juist van de positieve kant. "Als jonge hond wil je alles spelen en laten zien hoe goed je bent. Maar het is ook wel fijn als je af en toe niet speelt. Alles gaat in goed overleg. Ik heb vorig jaar alles gepeeld en veel gescoord. Dat is mooi, maar vergt ook veel van je lichaam."

Sporting Portugal ontvangt dinsdagavond Juventus, dat zich kan plaatsen voor de laatste zestien. Ook Dost en co maken daar kans op, maar moeten wel zien te winnen. Het kan ook zo zijn dat het doek voor Sporting in de Champions League al valt. Twee weken geleden verloor de Portugese topclub in Turijn met 2-1.

Dost speelde het eerste treffen met Juventus in de basis, en krijgt waarschijnlijk in de return wederom de voorkeur. "Dat het lastig gaat worden is duidelijk, maar je hebt altijd een kans.Thuis tegen Barcelona (0-1) hebben we het ook goed gedaan. We zien wel waar het schip strandt. Als je naar onze groep kijkt, weet je van tevoren dat je niet de favoriet bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen