Gemeente stemt in met nieuw stadion Helmond Sport

31 oktober 2017, 21:12

Helmond Sport krijgt een nieuw stadion. De gemeenteraad van Helmond heeft dinsdag ingestemd met de komst van een nieuw te bouwen Sport- en (be)leefcampus op De Braak. Door het besluit kan de Jupiler League-club de blik vooruit richten, aldus algemeen directeur Marcel van den Bunder.

"Als gebruiker van het stadion zijn we blij dat de toekomst er rooskleurig uitziet. Het is nu zaak om een strategische kalender op te gaan zetten, waarbij alle gebruikers van het stadion met elkaar gaan zitten ter invulling van de plannen", aldus Van den Bunder op de officiële website van Helmond Sport.

Vooruitlopend op het nieuwe stadion start Helmond Sport in het seizoen 2018/2019 met een zelfstandige jeugdopleiding. "Gezondheid, onderwijs, topsport en breedtesport zijn de pijlers van de Sport- en (be)leefcampus. Onder die pijlers gaan wij per 1 juli 2018 starten met onze eigen jeugdopleiding. Daarbij is de samenwerking met de amateurverenigingen op De Braak en de OMO Scholengroep enorm belangrijk. Topsport en opleiding zijn een unieke combinatie. Dat we beide straks aan kunnen bieden op dezelfde plek is fantastisch", besluit Van den Bunder.

Het huidige onderkomen van Helmond Sport, het Lavans Stadion, biedt plaats aan 4.200 toeschouwers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen