Kurzawa trotse eerste verdediger met een hattrick in de CL

1 november 2017, 00:09

Layvin Kurzawa is de eerste verdediger in de Champions League ooit die een hattrick op zijn naam schreef. De linksachter van Paris Saint-Germain maakte dindsagavond tegen Anderlecht drie treffers (3-0, 4-0 en 5-0). "Ik heb mezelf verbaasd", lachte hij na de ruime overwinning in eigen huis.

Toch was er de laatste weken minder te lachen voor de Fransman. Er was regelmatig kritiek op het spel van de linksachter, die bovendien geen vaste plaats in het elftal van PSG heeft. Toen hij de 3-0 binnenwerkte, maakte hij met zijn wijsvinger een gebaar richting zijn mond om zijn criticasters het zwijgen op te leggen.

Van die actie kreeg de back na de wedstrijd overigens spijt. "Ik deed het in de emotie", bekende hij na voor de Franse TV. "Dat heeft ook met zelfvertrouwen te maken. Ik werk elke dag hard en dan is het prettig om te scoren. Dat geeft vertrouwen."

Door de 5-0-overwinning op Anderlecht plaatste de Franse topclub zich in Groep B voor de achtste finales. Niet alleen Kurzawa brak een record, ook PSG deed iets wat nooit eerder een andere club lukte. De topclub maakte in de eerste vier groepsduels liefst zeventien treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen