Zulte-coach denkt voor Vitesse-uit ook aan competitie

1 november 2017, 17:39

Francky Dury, de trainer van Zulte Waregem, hinkt op twee gedachten voor de ontmoeting met Vitesse van morgen (donderdag) in de vierde speelronde van de groepsfase van de Europa League. De wedstrijd in Arnhem is enerzijds voor beide teams de laatste kans om enig uitzicht te houden op Europese overwintering, anderzijds denkt Dury ook aan de competitie.

Na drie van de zes speeldagen staan Vitesse en Zulte Waregem met ieder één punt gedeeld derde in de groep, waar alleen de top-twee zich plaatst voor de tweede ronde. Lazio gaat met de maximale negen punten aan kop, OGC Nice staat tweede met zes punten. Voor Vitesse en Zulte Waregem wordt het derhalve lastig om zich nog bij de bovenste twee te scharen.

"We moeten momenteel kiezen tussen onze visie of resultaten en dat maakt het op dit moment moeilijk. Ik ben nog aan het twijfelen of ik ga roteren. We moeten ons richten op de competitie, want na de nul op twaalf zijn we teruggevallen. We moeten zorgen dat we zolang mogelijk meedoen voor Play-Off I", aldus Dury bij Sporza. De top-zes van de reguliere competitie in België plaatst zich voor Play-Off 1, waarin om de landstitel wordt gestreden. Zulte Waregem staat momenteel zesde.

"We hebben geprobeerd een goed figuur in Europa te slaan en dat te combineren met de competitie. Tot nu is dat ons niet goed bevallen. In de zomer hebben we goed gewerkt, maar sinds onze Europese wedstrijden kunnen we nog nauwelijks trainen. Dat is niet goed voor een ploeg die volop in ontwikkeling is, met veel jonge spelers", weet Dury.

Dury verwacht een open wedstrijd in Arnhem. "Vitesse is meer van ons niveau. De heenwedstrijd was een duel dat alle kanten op kon en dat verwacht ik donderdag ook. Vitesse is een Nederlandse ploeg. Ze hebben niet graag dat je veel druk zet. Ze willen kunnen voetballen. Anderzijds hebben ze veel voetballend vermogen en hebben ze een aantal heel goede offensieve spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen