KNVB grijpt opnieuw mis: Amrabat kiest voor Marokko

1 november 2017, 19:26

Sofyan Amrabat heeft definitief gekozen voor een interlandloopbaan voor Marokko, in plaats van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB woensdag bevestigd aan verschillende media, waaronder de NOS en [a,http://www.rijnmond.nl/nieuws/160926/Amrabat-kiest-definitief-voor-Marokko?r=sport,_blank,RTV Rijnmond]. De 21-jarige speler van Feyenoord heeft de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit en speelde al voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van beide landen.

Oranje-bondscoach Dick Advocaat deed nog geen beroep op Amrabat, maar de KNVB liet wel weten de speler graag te willen behouden voor het Nederlands elftal. Advocaat en Jong Oranje-coach Art Langeler zouden enkele weken geleden een gesprek hebben gehad met Amrabat, maar dat heeft laatstgenoemde niet kunnen overtuigen om voor Nederland te kiezen.

Toen Marokko en Oranje op 31 mei van dit jaar een onderlinge oefenwedstrijd speelden, was Amrabat al bankzitter bij de Marokkanen. De Feyenoorder speelde echter nog geen minuut in de hoofdmacht van het Afrikaanse land en kwam daardoor ook nog in aanmerking voor Oranje. Dinsdag ontving hij een oproep voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Marokko tegen Ivoorkust op 11 november en die uitnodiging heeft hij geaccepteerd.

Twee jaar geleden koos Hakim Ziyech ook al voor de nationale ploeg van Marokko, terwijl de KNVB hem graag in Oranje had gezien. Nordin Amrabat, de oudere broer van Sofyan, speelde in het verleden ook voor jeugdelftallen van beide landen. De oud-speler van onder meer VVV-Venlo en PSV opteerde uiteindelijk voor een interlandcarrière bij de Marokkanen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen