Groep G: Besiktas - Monaco gelijk, Porto langs Leipzig

1 november 2017, 20:46   Bijgewerkt: 1 november 2017, 23:00

Besiktas heeft voor de eerste keer dit seizoen punten laten liggen in de groepsfase van de Champions League. De Turkse kampioen speelde woensdag, in de vierde speelronde, in het eigen Vodafone Stadion met 1-1 gelijk tegen AS Monaco. FC Porto boekte een 3-1 thuiszege op RB Leipzig.

Besiktas, waar Ryan Babel in de basis stond en Jeremain Lens op de bank bleef, had in de eerste helft het betere van het spel. De grotere kansen voor de pauze waren echter voor AS Monaco en de bezoekers kwamen in de extra tijd ook op 0-1. Na een slordigheid in de Besiktas-defensie namen de Monegasken het balbezit over en kwamen ze ook tot scoren. Rony Lopes ramde de bal van buiten het strafschopgebied overtuigend in het doel.

Negen minuten na rust herstelde Besiktas vanaf elf meter het evenwicht. De thuisclub mocht een penalty nemen na een duidelijke overtreding van Jorge op Ricardo Quaresma, waarna Cenk Tosun raak schoot vanaf de stip. Daarna kregen beide teams kansen op de winst, maar aan de score veranderde niets meer. In de slotfase mocht Quaresma van geluk spreken dat hij geen rood kreeg na natrappen op Andrea Raggi. Bij Monaco ontbrak Terence Kongolo vanwege een blessure.

Hector Herrera bracht Porto in het eigen Estádio Do Dragão in de dertiende minuut aan de leiding tegen RB Leipzig, nadat de bezoekers een corner niet weggewerkt kregen. Vlak na rust herstelde invaller Timo Werner, uit zo'n beetje zijn eerste balcontact, de balans na een pass van Marcel Sabitzer. Desondanks bleven de punten in Porto. Danilo Pereira kopte in de 61ste minuut uit een vrije trap van Alex Telles de 2-1 binnen, Maxi Pereira legde in de extra tijd de eindscore vast op 3-1.

Na vier speeldagen heeft Besiktas tien punten, waarmee het op de drempel staat van de achtste finales. FC Porto is met zes punten de nummer twee, gevolgd door RB Leipzig (vier punten) en Monaco (twee).