Groep F: City wint spektakelstuk in Napels en is door

1 november 2017, 23:10

Ondanks een sterk begin van Napoli heeft Manchester City ook in de uitwedstrijd tegen de Italiaanse club drie punten gepakt. De bezoekers uit Engeland verlieten het Stadio San Paolo in Napels woensdag met een 2-4 overwinning en plaatsten zich zodoende voor de knock-outfase van de Champions League.

Waar Manchester City twee weken geleden fenomenaal uit de startblokken schoot tegen Napoli en daarmee de basis legde voor de winst, waren het deze keer de Italianen die in de openingsfase de bovenliggende partij waren. Dat resulteerde in de 21ste minuut in de terechte 1-0. Lorenzo Insigne kreeg het thuispubliek aan het juichen door raak te schieten in de verre hoek na een mooie combinatie met Dries Mertens.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Manchester City meer grip op de partij. In de 34ste minuut kwam de equipe van manager Pep Guardiola ook langszij. Sergio Agüero schoot eerst nog naast via een Napolitaan, maar uit de daaropvolgende corner kopte Nicolas Otamendi binnen. Vijf minuten voor rust was Manchester City dicht bij de 1-2: het trof via een kopbal van John Stones de lat.

Drie minuten na de pauze had Stones alsnog succes met het hoofd. De verdediger kopte uit een hoekschop raak via de onderkant van de lat, waarbij de doellijntechnologie uitsluitsel gaf dat de bal volledig over de doellijn was. Napoli kwam na de 1-2 weer beter in haar ritme en trof in de zestigste minuut uit een pegel van Insigne de lat. Twee minuten later werd het dan wel 2-2: Jorginho benutte een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Leroy Sané op Raul Albiol.

Uiteindelijk gingen de punten toch mee naar Engeland, omdat Agüero in de 69ste minuut toesloeg uit een counter: 2-3. Raheem Sterling maakte er in de slotfase zelfs nog 2-4 van. De winst brengt Manchester City op de maximale twaalf punten uit vier wedstrijden en daarmee is de club zeker van een plek in de tweede ronde. Shakhtar Donetsk staat na de 3-1 thuiszege op Feyenoord tweede met negen punten en heeft nog één punt nodig om met City mee te gaan naar de knock-outfase. Napoli bezet met drie punten plek drie, Feyenoord is nog puntloos.