Pröpper op z'n plek bij Brighton: "Bij PSV speelde ik aanvallender"

2 november 2017, 16:37

Davy Pröpper heeft zich goed aan weten te passen bij Brighton & Albion Hove. De van PSV overgekomen middenvelder miste nog geen minuut bij The Seagulls. "Het begin was even onwennig, maar nu ik mijn rol en mijn teamgenoten beter ken voel ik dat ik iedere week sterker wordt."

Pröpper speelt bij de Premier League-promovendus wel in een andere rol dan bij Vitesse en PSV. "Zeker bij PSV waren wij natuurlijk vrijwel altijd de favoriet, waardoor de tegenstander vaak inzakte en wij het spel konden maken", vertelt de Oranje-international op website van zijn management Soccer Vision. "Dat is hier in Engeland wel anders. Bij PSV speelde ik iets aanvallender, hier moet ik samen met Dale Stephens de opbouw verzorgen vanaf het middenveld. Ik mag bijsluiten als er ruimte is, maar moet ook goed mijn verdedigende taken in de gaten houden."

Bij Brighton, de huidige nummer twaalf van de Premier League, heeft Pröpper Tim Krul als teamgenoot. De landgenoten praten op de club veel met elkaar. "In november begint het seizoen pas echt, waarschuwde hij al. Zeker in december en januari spelen we ontzettend veel wedstrijden. Ik moet zeggen dat ik het altijd wel fijn vond om halverwege het seizoen een paar weken rust te hebben, maar ik kijk nu ook wel uit naar dit hele circus in Engeland. Voetballen op Boxing Day is toch speciaal, zeker zo'n eerste keer. Mijn familie en vrienden komen in die periode naar Engeland, dus die zal ik genoeg zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen