Groep E: Everton uitgeschakeld na nederlaag in Lyon

2 november 2017, 21:05

Everton is na vier wedstrijden in de groepsfase Europa League definitief uitgeschakeld. Op bezoek bij Olympique Lyon ging de ploeg van David Unsworth met 3-0 onderuit. Memphis Depay begon in de basis bij de thuisploeg en was trefzeker.

Lyon-Everton

Om kans te blijven houden op overwintering moesten Everton op bezoek bij Lyon minimaal een punt zien te pakken. In de eerste helft werd er niet gescoord. Wel raakte Everton Cuco Martina op een vervelende manier kwijt. De verdediger werd na een harde val minutenlang behandeld en verliet het veld uiteindelijk per brancard.

Met nog twintig minuten te spelen kreeg Everton een nieuwe klap te verwerken. Oud-Ajacied Bertand Traoré zette Lyon op voorsprong. De aanvaller zag doelman Jordan Pickford uitkomen en schoot de bal behendig langs hem: 1-0. Daarna was het verzet helemaal gebroken en enkele minuten later tekende Houssem Aouar voor de tweede Franse treffer. Hij schoot raak in de verre hoek. Tot overmaat van ramp eindigde Everton het duel ook nog met een man minder. Morgan Schneiderlin kreeg zijn tweede gele kaart waardoor de Engelsen het in de slotfase met tien man moest stellen. In de slotfase maakte Memphis er op aangeven van Jordan Fern ook nog 3-0 van.

Door de nederlaag en het feit dat Atalanta op bezoek bij Apollon Limassol een punt pakte is Everton uitgeschakeld. Na vier wedstrijden bungelen de Engelsen met één punt onderaan in groep E. Lyon is de nummer twee met acht punten.

Apollon Limassol – Atalanta

Koploper Atalanta kwam goed uit de startblokken op bezoek bij Apollon Limassol. Toch moesten de Italianen tot tien minuten voor rust wachten op de voorsprong. De bezoekers kregen een strafschop toegewezen en Josip Ilicic schoot vervolgens vanaf elf meter raak. Dat leek lange tijd ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, maar in de extra tijd maakte Emilio Jose Zelaya nog gelijk waardoor het duel in 1-1 eindigde.

Door de nederlaag van Everton bij Olympique Lyon is Atalanta echter alsnog vrijwel zeker van een plek in de knock-outfase. De Italianen staan met tien punten bovenaan in groep E. Voor Apollon Limassol is het doek nog niet definitief gevallen, maar het verschil met Olympique Lyon bedraagt vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen