Groep F: Kopenhagen doet goede zaken, Lokomotiv onderuit

2 november 2017, 21:15

In groep F konden donderdagavond nog geen definitieve beslissingen vallen, waardoor alle clubs nog kans maken om door te gaan. Lokomotiv Moskou begon de avond als koploper, maar zakt na een nederlaag tegen FC Sheriff naar plek drie. FC Kopenhagen won met 3-0 van Zlin en is nu de nieuwe nummer één.

Lokomotiv Moskou – FC Sheriff

Oud-PSV'er Jefferson Farfan zorgde ervoor dat Lokomotiv Moskou in eigen huis na 26 minuten een voorsprong te pakken had. FC Sheriff deed kort voor rust echter iets terug. Met nog vier minuten te gaan tekende Ziguy Badibanga voor de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen de Russen zelfs op achterstand na een treffer van Josip Brezovec.

Lokomotiv Moskou slaagde er vervolgens niet meer in om die achterstand ongedaan te maken en zakt daardoor naar de derde plek met vijf punten. Sheriff is met zes punten de nieuwe nummer twee.

FC Kopenhagen – Zlin

FC Kopenhagen was de winnaar van de avond in groep F na de 3-0 zege tegen Zlin. De thuisploeg kwam kort voor het einde van de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Michael Lüftner. Toen de tweede helft vier minuten oud was, viel de tweede Deense goal. Benjamin Verbic verdubbelde de voorsprong van Kopenhagen: 2-0.

In de absolute slotfase maakte Verbic zijn tweede van de avond waardoor de eindstand op 3-0 werd bepaald. Kopenhagen heeft net als Sheriff zes punten, maar een beter doelsaldo. Daardoor gaan de Denen nu aan kop.