Lazio verzekerd van knock-outfase na late zege op Nice

2 november 2017, 23:32

Lazio en Nice konden beide een plaats bij de laatste 32 vaststellen. Nice had daarvoor echter een zege nodig, terwijl voor Lazio een punt voldoende was. Het duel leek lange tijd in 0-0 te gaan eindigen, maar Lazio scoorde in de extra tijd alsnog en is in de groep van Vitesse door naar de volgende ronde.

Bij zowel Lazio als Nice stond een Nederlander aan de aftrap. Stefan de Vrij begon in de basis bij de thuisploeg terwijl Wesley Sneijder aan de start verscheen bij de Franse bezoekers. De eerste kansen in het Stadio Olimpico waren voor Nice, maar Lazio kreeg de grootste kans. Doelman Walter Benitez bracht echter redding waardoor het bij rust 0-0 stond.

In de tweede helft waren de grote kansen voor Nice. Zo kreeg Sneijder nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot verdween naast het doel. Ook Alassane Pléa kon zijn ploeg op voorsprong zetten, maar miste scherpte. Tien minuten voor tijd bracht Lucien Favre Mario Balotelli nog in om een goal af te dwingen, maar ook dat plan slaagde niet. In de absolute slotfase was Lazio vervolgens wel trefzeker. Na een corner werkte Maxime Le Marchand de bal in eigen doel.

De zege betekent dat Lazio zeker is van een plek in de volgende ronde, terwijl Nice plaatsing voor de laatste 32 nog even uit moet stellen. Het verschil met nummer drie Zulte Waregem bedraagt twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen