Groep L: Zenit bereikt in extremis volgende ronde Europa League

2 november 2017, 23:30

Zenit St. Petersburg heeft zich donderdag geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Een laat gelijkspel op bezoek bij Rosenborg (1-1) was voldoende. Real Sociedad beschikt over de beste papieren om samen met de Russen verder te gaan in het toernooi. Voor de Macedonische debutant FK Vardar Skopje is het doek gevallen.

Rosenborg - Zenit St. Petersburg 1-1

Zenit St. Petersburg kroop door het oog van de naald. Pas in blessuretijd maakte Aleksandr Kokorin de 1-0 van Nicklas Bendtner (penalty) ongedaan. Kokorin liep tegen een voorzet aan en bracht de Russen daarmee in de volgende ronde. Even daarvoor had scheidsrechter Serdard Gözübüyük een Russisch doelpunt nog afgekeurd. Zenit heeft na vier wedstrijden tien punten, Sociedad pakte er negen. Rosenborg moet met vijf punten hopen op een wondertje.

Real Sociedad - Vardar Skopje 3-0

Real Sociedad deed wat het moest doen: winnen van kleinduimpje Vardar. De Basken boekten een 3-0 dankzij doelpunten van Juanmi, Alberto De La Bella en Jon Bautista. De goal van De La Bella was een hele fraaie. Hij nam in de tweede helft de bal uit de lucht vol op de pantoffel en gaf met een hoog schot de doelman het nakijken. Zijn doelpunt leek wel een beetje op die van Marco van Basten in 88.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!